III kolo NLB WHEEL lige

 

III KOLO NLB Whell

 U okviru A grupe trećeg kola NLB lige za košarkaše u kolicima naš klub je bio domaćin i organizator turnira. Turnir se odigrao u dvorani Republičkog zavoda za sport Košutnjak. Pred oko stotinjak gledalaca turnir su otvorili trener KK Crvena Zvezda Dejan Radonjić, sportski direktor ABA lige Žarko Čabarkapa i predstavnik Košarkaškog saveza Srbije Vladimir Kuzmanović.

U prvoj utakmici sastali smo se sa ekipom KKI ZAGREB. Za nas veoma bitnoj utakmici koja je odlučila ko će biti treći u našoj grupi i u borbi za plasman odmeriti snage sa čevrtim iz B grupe. U prvoj četvertina naša ekipa je napravila deset poena razlike i do kraja nije dozvolila protivniku da se približi, na kraju smo slavili sa više nego ubedljivih dvadeset razlike.  Konačan rezultat KKI Zagreb 64 : 84 po četvrtinama (12:24, 13:22,18:18,21:20).

U drugoj utakmici snage su odmerile ekipe KIK UNA SANA iz Bihaća  i KIK ZMAJ iz Gradačca. U utakmici koja je odlučivala o pobedniku grupe bolje su se snašli Zmajevi i zasluženo slavili sa 64:60 što im nije bilo dovoljno da zauzmu prvo mesto.

U trećoj utakmici snage su odmorili ekipe KKI ZAGREB i KIK UNA SANA. U utakmici bez rezultatskog značaja pobedila je ekipa UNA SANA sa 85:63.

U poslednjoj utakmici turnira sastali smo se sa ekipom KIK ZMAJ. Naši igrači su do poluvremena uspeli da pruže dostojan otpor mnogo iskusnijoj ekipi i taj dio igre smo izgubili sa pet razlike. U drugom poluvremenu jednostavno nije bilo više snage da se suprostavima pa smo poraženi sa 79:48.

 

Nakon trećeg kola tabela izgleda ovako:

Uprkos porazu možemo biti zadovoljni sa ostvarenim rezultatima obzirom da prvi put učestvujemo u NLB ligi i da do sada nismo imali mnogo prilika da odigravamo utakmice ovakvog nivoa.

Naredni turnir NLB Lige (polufinale) odigrava se u Zagrebu 02.04.2017 godine.

U borbi za plasman od prvog do četvrtog mesta sastaju se:

Casstelvecchio : KIK ZMAJ i KIK UNA SANA : KKI VRBAS

U borbi za plasman od petog do osmog mesta:

KKK SINGIDUNUM : RSV KARTEN i KIK ZAGREB : SLOVENIJA

 
Throughout history, english has borrowed words from other languages, through strong cultural links or historical events like the norman conquest in 1066, manifested linguistically through the adoption of research paper services cheap norman french vocabulary.

Related posts