MEĐUNARODNI TURNIR “SPORT BEZ GRANICA”

MEĐUNARODNI  TURNIR “SPORT BEZ GRANICA”

Osvojeno treće mesto na međunarodnom turniru “SPORT BEZ GRANICA”. Turnir je održan u Bijeljini pod pokroviteljstvom Ministarstva civilnih poslova BiH 14 i 15 oktobara. Na turniru su pored domaćina ekipe KKK “BIJELJINA” učestvovale i ekipe KKK “CSKA” iz Sofije, KKI “ZAGREB” iz Zagreba i KKK “SINGIDUNUM “iz Beograda. Turnir je otvorio pomoćnik ministra Ministarstva civilnih poslova BiH Predrag Jović.

U prvom polufinalu sastale su se ekipe KKK “BIJELJINA” i KKK “CSKA”. Utakmicu je obeležila velika borbenost obe ekipe, a pobeda je pripala domaćoj ekipi rezultatom 74:45.

U drugom polufinalu naša ekipa sastala se sastala sa ekipom iz Zagreba i poražena sa rezultatom 61:49 (14:16, 17:09, 16:12, 14:12). Od samog početka viđena je velika borbenost kod obe ekipe, posle uvodnog vođstva naše ekipe, na scenu je stupilo iskustvo zagrebčana jer kad smo god zapretili da ih stignemo imali su spreman odgovor. Na kraju zaslužena pobeda i plasman u finale ekipe Zagreba. Za našu ekipu nastupali su: Jovanović F. 14p, Jovanović J., Vukašinović, Grujić 4p, Ćirković 19p, Stanković 10p, Likić, Jeremić 2p, Plazačić.

U borbi za treće mesto naši momci su savladali ekipu “CSKA” sa 58:43 (18:15, 22:04, 08:12, 10:12). Posle izjednačene prve četvrtine naši igrači su zaigrali kako znaju i odlepili se na 22 razlike do poluvremena. U drugom poluvremenu šansu su iskoristili igrači sa manjom minutažom, a ujedno je trener Pajević mogao da isproba taktičke zamisli. Za našu ekipu nastupali su: Jovanović F. 4p, Jovanović J., Vukašinović 4p, Grujić 10p, Ćirković 22p, Stanković 8p, Likić 6p, Jeremić 2p, Plazačić 2p.

U finalnoj utakmici sastali su se ekipa domaćina i Zagreba. Slavila je ekipa Zagreba rezultatom 80:57  i zasluženo osvojila prvo mesto.

 

Konačan plasman:

  1. mesto KKI “ZAGREB”
  2. mesto ККК “BIJELJINA”
  3. mesto KKK “SINGIDUNUM”
  4. mesto KKK “CSKA”

 

Sve pohvale domaćinu na organizaciji turnira.

 

Related posts